Kiemen krijgen vorm (of niet)

Met een groep van 9 deelnemers leven en werken we een jaar lang in harmonie met de seizoenen. In mijn blogs deel ik onze inzichten met je, zodat jij er ook wat aan hebt. In de lente krijgen de kiemen van januari, onze voornemens en ideeën, vorm. Of niet…….

Voornemens en ideeën

De kiemen die in januari zijn opgekomen, voornemens en ideeën voor het komende jaar, zijn langzaam gaan groeien. Sommigen zijn geworteld en verder gegroeid, maar misschien zijn er ook ideeën afgevallen. Ik heb zelf ervaren dat mijn kiem niet verder kan groeien. Dat is frustrerend, want nu moet ik opnieuw naar binnen gaan en een nieuwe kiem laten ontstaan. In onze groep zijn er meerderen die soms heel ingrijpend in hun leven, afscheid moeten nemen van een kiem.

Wat groeit er wel verder?

Ook al is de natuurlijke gang van zaken, het is soms pijnlijk en verdrietig. Maar als je er met elkaar over spreekt en je hele leven overziet, zijn er altijd ook kiemen die wél verder groeien. Zo zijn er al aardig wat deelnemers voor volgend jaar van de Seizoenen, dat is weer een kiem die nu vorm begint te krijgen! Nu het jaar vordert en de lente voor de deur staat, krijgt jouw kiem misschien ook meer vorm of heb je juist moeten constateren dat jouw kiem niet verder groeit. Het is meebewegen met het leven waar groei en afscheid nemen beiden continu deel van uitmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.