8 tips om met de stroom mee te leven

Met de stroom mee leven, wat is dat eigenlijk? De natuur is een prachtige spiegel en grote hulp om dit te ervaren. Als het langer koud is buiten, zoals deze maand, gaan de bollen gewoon later groeien en de boomknoppen later open. Ze zeggen niet: he het is maart, ik wil nú open. Ze passen zich gewoon moeiteloos aan. Het is meebewegen met de omstandigheden. Op de juiste momenten handelen of juist niet.

Maar hoe doe je dat dan? In deze blog 8 tips van de deelnemers van leven en werken met de seizoenen 2017-2018:

Forceer niets

Met de stroom mee, betekent dat je in de bedding blijft. Als je buiten de bedding wil stromen, dan is het moeizaam: moet je bijvoorbeeld tegen een helling op. Als het leven je een andere kant opduwt, ga dan mee. Als iets dood- of vastloopt, moet je het loslaten en een nieuwe weg zoeken.

Reinig

Dit komt uit Ho’oponopono, de HawaÏaanse levenshouding. Als je tegenslag hebt, kun je jezelf reinigen. Met dit reinigen bedoelen ze dat je je ergernis en frustratie uit je onderbewuste kunt verwijderen, zodat je openstaat voor zuivere energie. Daarvoor hoef je alleen deze vier zinnetjes te zeggen:

Ik hou van je
Bedankt
Het spijt me
Vergeef me alsjeblieft

Op het moment dat je ‘ik hou van je’ tegen jezelf of het universum zegt, verdwijnen angst en ergernis. Pure liefde en harmonie komen er voor in de plaats. Als je Ho’oponopono beoefent voel je je meteen beter. Het is alsof je een andere wereld binnengaat.

Je bent goed zoals je bent

Als je ideeën hebt over wat je zou moeten zijn of jezelf veroordeelt omdat je niet aan de eisen voldoet die je zelf hebt bedacht, zul je altijd in conflict leven. Als je jezelf accepteert zoals je bent, zal alles meer moeiteloos gaan. Natuurlijk zijn er altijd punten waar je aan wilt werken, maar je kan daar met een glimlach naar kijken en het groeiproces spelend aangaan, in plaats van veroordelend.

Omgaan met weerstand

Soms lijkt het of iets niet zo mag zijn, omdat er van alles tegenzit. Of er zijn mensen die boos op je worden. Houdt dan afstand, zodat je je eigen lichtheid niet kwijtraakt. Maar het is ook een spiegel voor jezelf: hou er rekening mee dat je de oorzaak zelf kan zijn! Dan heb je invloed op de situatie: je hoeft dan alleen zelf te veranderen om alles weer in balans te brengen. Denk eraan: des te harder je fietst, des te meer tegenwind je hebt. Bovendien kan het je helpen ergens te komen, waar je anders niet was gekomen.

Breng je innerlijke kracht en wilskracht in balans

De bezieling en de wilskracht zijn twee tegenpolen die in balans moeten zijn met elkaar: yin en yang. Je innerlijke kracht is je bezieling, de stroom in jezelf in je hart en buik, je wijsheid. De innerlijke kracht voedt je wilskracht en de wilskracht zorgt ervoor dat er dingen voor elkaar komen. Het is je wil, je verstand en staat voor doorzetten. En zonder de wilskracht, kan je droom, je bezieling zich niet manifesteren.

Pak wat er naar je toe komt

Soms gaan dingen je makkelijk af of ontmoet je opeens een persoon die je verder helpt. Grijp deze kansen aan, het zijn kadootjes die jouw kant op komen. Het wordt ook wel synchroniciteit genoemd als dingen bij elkaar komen en op hun plek vallen.

Stem af/voelend gewaar zijn

Als je even niet weet welke kant je op moet, meebewegen of tegengas geven, stem dan af. Zoek de rust op en laat de situatie op je inwerken en kijk wat je gevoel zegt. Volg dit gevoel. Als je hierop oefent, kun je een continue staat van voelend gewaar zijn oefenen. Zo kun je altijd meebewegen met de stroom, vanuit een innerlijk voelen.

Vertrouw

Ik vond het altijd heel irritant als opa zei: ‘Gaat er een deur dicht, gaat er ook weer een deur open’. Maar het is echt waar heb ik inmiddels ervaren. Dus: als het lijkt als iets helemaal niet lukt, kun je het met een gerust hart loslaten. Er komt iets anders voor in de plaats. Als je kunt vertrouwen, valt ook je angst voor het nieuwe dat je nog niet weet, weg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.