Leven vanuit bezieling of vanuit wilskracht

Heb jij ook een droom, een passie? Deze droom of passie kan zijn waarom jij op aarde bent. Het is iets dat voortkomt vanuit jouw innerlijke kracht, je bezieling. Als je leeft en handelt vanuit je bezieling, mobiliseer je bezielende kracht en geef je je over aan het ritme en beweging die je voluit in de natuur kunt ervaren. In onze groep herkennen we dat we ook wel eens iets op wilskracht doen.

Wilskracht, goed of niet?

Dat is prima als je even iets af moet maken of als je iets moet doen waar je niet goed in bent of wat je echt niet leuk vindt, om een doel te bereiken dat je graag wilt bereiken (bijvoorbeeld het doel dat voorkomt uit je droom, je bezieling).  Maar als je langere tijd op wilskracht iets moet doen, dat niet gevoed wordt vanuit jouw bezieling of innerlijke kracht, dan loop je leeg.

Bezieling en wilskracht in balans

We hebben met onze groep die de jaarcyclus doorloopt, ons 17 maart verdiept in dit thema. We hadden veel verschillende zienswijzen hierop, maar we waren het met elkaar eens: de bezieling en de wilskracht zijn twee tegenpolen die in balans moeten zijn met elkaar: yin en yang. Je innerlijke kracht is je bezieling, de stroom in jezelf in je hart en buik, je wijsheid. De innerlijke kracht voedt je wilskracht en de wilskracht zorgt ervoor dat er dingen voor elkaar komen. Het is je wil, je verstand en staat voor doorzetten. En zonder de wilskracht, kan je droom, je bezieling zich niet manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.